Als een merel die in de zon zijn vleugels spreidt om te drogen zo is het zwarte huis geland in deze landelijke omgeving. De open kant van het huis onder de vleugels richt zich op het uitzicht, de gesloten kant richt zich op het noorden en begeleid de entree. In de zwarte beplanking van de noordgevel is een kunstwerk uit het hout gefreesd. Onder de vleugels schuilt het interieur. De natuurlijke tinten van het interieur steken schril af tegen het houten interieur, zoals de oranje snavel dat bij de merel ook doet.

De warme natuurlijke tinten worden gekoesterd onder de vleugels. De zwarte buitenkant moet weer en wind trotseren. Het woonhuis heeft een schuurachtige uitstraling welke aansluit bij de landelijke architectuur. Het huis met een groot zadeldak biedt ruimte aan een werkruimte, bed & breakfast en woonkeuken op de begane grond. Op de verdieping ligt de woonkamer en de slaapkamers. 

Ontwerp

Onix architecten

Aannemer

GE Bouw

Opdrachtgever

De Kemp

Fotografie

Maarten Laupman

Locatie

Provincialeweg 1A, 5827 AA Vortum-Mullem, Nederland

Toon op kaart

In dit project gebruikte producten:

Deel deze pagina: