De oorspronkelijke jaren ‘60 woning, gelegen in een bosrijk duinlandschap met veel reliëf was gericht op de zonnige zuidzijde. De bewoners hadden de wens om de woning meer op de tuin (noordzijde) te richten en meer privacy te creëren ten opzichte van de openbare ruimte. 
Aan de noordwest zijde van de kavel, staat een prachtige naald bossage. Schitterend om aan te wonen met een heerlijke bosgeur. De overgang naar dit bos is geleidelijk, een graduele overgang van privé naar openbaar. In de woning voelt het alsof het bos onderdeel is van de tuin. Openingen zijn uit het volume gespaard waar nodig om lichtinval of uitzicht te creëren.

Ontwerp

Rau architects, Michel Tombal

Aannemer

VHR Bouw Rotterdam

Opdrachtgever

anonymus

Fotografie

Marcel van der Burg

Projectomvang

780 m2

Locatie

Den Haag, Nederland

Toon op kaart

In dit project gebruikte producten: