De opdrachtgevers hadden hun oog laten vallen op een prachtig kavel met een gebogen vorm aan de Kadoelenweg in Amsterdam-Noord. Het ontwerp voor hun nieuwe woonhuis buigt mee met de vorm van de kavel. Aan de straatkant is de gevel enigszins gesloten maar aan de achterzijde opent de woning zich volledig naar de grote achtertuin via een glazen pui. De massieve houten constructie is in het zicht gehouden en brengt kaders aan in het interieur. De combinatie van vuren, zwarthout en corten-staal resulteerde in een gevel met contrasterende kleuren en texturen. Een bijzondere duurzame woning. Het woonhuis bestaat vrijwel volledig uit biobased materialen en heeft een opvallend uiterlijk door het verticale lijnenspel dat doorloopt tot aan de nok.
 

 

In dit project gebruikte producten:

Deel deze pagina: