Wat is er mooier dan wonen op een vrije locatie langs een rivier? Deze idyllische plek in het Limburgse landschap vraagt om een bijzondere woning om de vrije tijd door te brengen. Het terrein overstroomt bijna jaarlijks waarvoor een oplossing werd gevonden door de woning in zijn geheel op bomen te zetten, hoog boven het wassende water. Hierdoor gaat de woning  volledig op in zijn omgeving. Behalve geen CO2footprint  heeft de woning hierdoor letterlijk geen footprint. De woning is energieneutraal door gebruik van zonnecollectoren voor warm water,  zonnepanelen voor electra en en een helofietenfilter voor rioolwater zuivering. Het materiaal is vrijwel geheel van biologische oorsprong.

De constructie bestaat uit Kerto balken, SLS balken en houten I-liggers. Isolatie is cellulose. Het terras bestaat uit lariks balken , een eiken dek en Rubinia balusters. Ook de bomen voor de gevel zijn van Rubinia. De gevel natuurlijk uit Zwarthout!

Het betreft hier een design and construct principe waarvoor de Upfrnt architecten samen hebben gewerkt met Zwarthout en WHD interieurbouw.

Zie ook de blog

Ontwerp

Pieter Weijnen & Mark Spijkerman

Aannemer

WHD Interieurbouw, Goof Weijnen

Fotografie

IC4U, Hans Peyter Föllmi

Projectomvang

80m2

Constructieadvies:

Pieter Bouwtechniek, Jaap Dijks

Herkomst bomen:

Staatsbosbeheer, Houtzagerij Van Dijk, Jan van Oossanen

Herkomst hout:

LokaalHout, Laren

Locatie

Haasstad, Schin op Geul, Nederland

Toon op kaart

In dit project gebruikte producten:

Deel deze pagina: