The original '60s house, situated in a wooded dune landscape with lots of relief, was aimed at the sunny south side. The residents wanted the house to focus more on the garden (north side) and to create more privacy in relation to the public space. 
On the northwest side of the plot, there is a beautiful coniferous woodland. Wonderful to live in with a wonderful forest scent. The transition to this forest is gradual, a gradual transition from private to public. In the house it feels as if the forest is part of the garden. Openings have been saved from the volume where necessary to create light or views.

Design

Rau architects, Michel Tombal

Contractor

VHR Bouw Rotterdam

Client

anonymus

Photography

Marcel van der Burg

Project size

780 m2

Location

Den Haag, Nederland

View on map

Used materials in this project: