Studio 1 Architects realised this contemporary new build four bedroom home overlooking Woolacombe Bay in North Devon. The client had purchased a restricted access plot of land, chosen for its breath taking sea views perched on a steeply sloping Devonshire hillside. This exposed, yet stunning location, along with planning restrictions influenced the form which evolved into a single storey building that nestled into the sites gradient.
Externally the building is clad in Zwarthout. Vertical cladding strips give a striking textual aesthetic that nestles into its context with a sophisticated yet rustic confidence.
Internally the building makes sense of the contoured site with the creation of three flowing terraced levels dropping down the hillside, reflecting the surrounding landscape.

Read more on the website of the architect.

Used materials in this project: